Officieel: BMW M4 GT4 (2018)

BMW M4 GT4 2018BMW breidt het aanbod voor klantenteams uit met een M4 GT4 tegen 2018, per direct de spirituele opvolger van de M3 GT4!

Na een succesvolle carrière werd de M3 GT4 – die sterk gerelateerd was aan de M3 GTS – op pensioen gestuurd, een opvolger was niet direct voorhanden. BMW Motorsport werkt nu hard aan een waardige opvolger op basis van de bestaande M4 Coupé om vanaf 2018 terug de mogelijkheid te beiden aan onafhankelijke raceteams om met BMW deel te nemen aan het FIA GT4 gebeuren.

Eind dit jaar doen de M4 GT4 prototypes alvast mee aan de laatste vijf races van het huidige seizoen, kwestie om alles perfect op punt te zetten en de toekomstige teams nog voldoende tijd te geven om de wagen goed onder de knie te krijgen in de tweede helft van 2017! Prestatiecijfers zijn minder van belang in het GT4 gebeuren gezien alle deelnemers een soortgelijk vermogen moeten bezitten gezien de Balance of Performance regelgeving, de 3.0-liter zes-in-lijn en achterwieldrijving blijven normaliter op post.

Om de wagen zo licht – en scherpsturend – te krijgen werden er heel wat onderdelen (koolstofvezel deuren, motorkap, spoiler, front splitter, …) gebruikt uit de M4 GTS en de M6 GT3, die andere Bimmer die je – samen met de M235i Cup – kan aanwenden voor de internationale racerij.

Lees hier onze rijtest met de BMW M3 Berline en M4 Cabrio!

BMW M4 GT4 2018

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...