Video: Autocar test de Porsche 718 Cayman S

Video: Autocar test de Porsche 718 Cayman SNaast de toevoeging van een cijfer in de naamgeving van de nieuwe Porsche 718 Cayman is de grootste nieuwigheid toch wel de introductie van een potente viercilinder!

Viercilinders vonden in het verre verleden reeds sporadisch hun weg naar diverse modellen van de fabuleuze sportwagenbouwer uit Duitsland, recentelijk werd de Macan SUV eveneens voorzien van een compacte benzinemotor met slechts vier cilinders als “instapper”. De succesvolle 919 Hybrid LMP1 werd eveneens voorzien van een dergelijk motorblok! Groter nieuws was de keuze voor een gloednieuwe viercilinder bij de nieuwe generatie Cayman en dakloze Boxster uitvoering, om het ietwat historisch correct te maken kreeg de benaming er een 718 bij.

De vorige generaties Cayman mochten steeds rekenen op slagvolume van 2.7-liter tot maximaal 3.8-liter voor de meest sportieve uitvoeringen, steeds in combinatie met een atmosferisch flat-si blok. De nieuwe generatie moet het zien te rooien met een 2.0-liter (Cayman / Boxster) of 2.5-liter (Cayman S / Boxster S), respectievelijk goed voor 300 pk / 380 Nm en 350 pk / 420 Nm. Nog steeds indrukwekkend cijfermateriaal voor zo’n compacte sportwagen maar kan de nieuwe turbomotor ook overtuigen op emotioneel vlak? Matt Prior van Autocar zocht het voor ons al even uit.

In België heb je reeds een Porsche 718 Cayman vanaf €54.078, de 718 Cayman S kost je minstens €66.792!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...