Spyshots: Aston Martin Vanquish S (Volante) (2016)

Spyshots: Aston Martin Vanquish S (Volante) (2016)De gelimiteerde Vanquish Zagato was een laaiend succes, daarom dat Aston Martin zelf nog met een topversie komt als zwanenzang van deze huidige generatie!

Slechts 99 exemplaren waren er voorzien van de Aston Martin Vanquish Zagato aan een torenhoog prijskaartje (ongeveer 800.000 euro), toch was de vraag zodanig hoog dat de kans onbestaande is dat je er nu nog eentje op de kop kan tikken. Om een vervolg aan dat succes te breien komen de Britten zeer binnenkort – dat leiden we uit aan de beperkte hoeveelheid camouflage – opnieuw met een Vanquish S, zowel als Coupe en als dakloze Volante.

Visueel valt de agressieve voorbumper (met zijvleugels) en vierdubbele uitlaat per direct op, onder de lange motorkap zou de bestaande 6.0-liter V12 ongetwijfeld wat krachtiger voor de dag komen. De Vanquish Zagato deed het met 600 pk, de aankomende Vanquish S doet minstens evengoed! Omtrent de interieurverschillen kunnen we nu nog niet zoveel zeggen, vermoedelijk blijven deze ook tot een minimum beperkt in vergelijking met een reguliere Vanquish..

Met het aankomende Autosalon van Parijs in september en erna een resem belangrijke Amerikaanse auto-evenementen heeft Aston Martin alvast een leuke verrassing in de pijplijn zitten. Hierna is het bijna over & out voor de Vanquish, tegen 2018 verwachten we een nieuw V12 topmodel op basis van de gloednieuwe – en veelbelovende – DB11!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...