Officieel: Renault Megane Sedan (2016)

Officieel: Renault Megane Sedan (2016)Naast de reguliere Mégane hatchback en Mégane Grandtour is er nu ook een blitse Mégane Sedan, al heeft Renault geen Belgische plannen met deze vierdeurs bolide..

De Renault Mégane Sedan heeft hier zo goed als geen geen overlevingskansen en de Franse autoconstructeur gaat het daarom ook gewoon niet proberen om de wagen in onze regio te commercialiseren. In ondermeer Algerije, Kroatië, Hongarije, Estland, Slovenië of Turkije is dat wél het geven en kan je vanaf het najaar terecht voor de Mégane Sedan die in Turkije geproduceerd zal worden.

Dé eigenschap van een berline – oftewel sedan – is natuurlijk de onafhankelijke kofferklep en een vierdeurs lay-out, daarnaast mag de nieuwe Renault Mégane Sedan ook nog uitpakken met een reuzegroot panoramisch zonnedak dat doorloopt vanaf de voorruit tot achteraan. Met de nodige hoeveelheid chroom, verdonkerde ramen en een licht aflopende daklijn mag deze Fransman uitpakken met een coupé-achtige lijn waarmee we toch wel durven stellen dat de huidige designtaal van Renault het goed blijft doen.

De koffer verdraagt overigens 508 liter bagage en de kofferklep kan zonder hand geopend worden! Het interieur sluit uiteraard volmondig aan met zijn hatchback en praktische Grandtour variant met een groot digitaal dashboard, een centrale R-LINK2 controle-unit met het Multi-Sense systeem en een resem actieve/passieve veiligheids- en rijhulpsystemen.

De Mégane Sedan komt met twee benzine’s (SCe 115 pk en TCe 130 pk) en drie diesels (dCi 90, 110 en 130 pk) op de markt in 20 specifieke landen met de keuze tussen een manuele versnellingsbak met vijf of zes verzetten en een automaat met dubbele koppeling voor de krachtigste varianten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...