Video: Autocar test de Ferrari GTC4 Lusso

Video: Autocar test de Ferrari GTC4 LussoDe Ferrari GTC4 Lusso neemt het stokje over van de Ferrari FF en wil nog steeds de meest praktische sportwagen zijn!

Terwijl de voorganger, de 612 Scaglietti het toch bijna 8 jaar wist uit te houden is het na vijf jaar alreeds over & out voor de Ferrari FF! Die naamgeving verwees naar zowel het aantal zitplaatsen (Ferrari Four) en de type aandrijving (vierwielaandrijving), in de praktijk was deze bolide misschien wel het meest praktische wat je kon krijgen in Maranello. Begin dit jaar kregen we met de GTC4 Lusso alvast een opvolger gepresenteerd op het Autosalon van Genève, de internationale pers mocht hem intussen al even proeven in de prachtige Italiaanse Alpenregio onder een stralende zon.

Behalve een nieuwe naamgeving en vierwielsturing krijgt de Ferrari GTC4 Lusso voornamelijk een interieur dat een dergelijk prijskaartje waardig is (vanaf €268.414) met ondermeer een nieuw infotainmentsysteem en moderne gadgets! De 6.3-liter grote atmosferische (!) V12 levert dit Italiaanse geheel een gezonde 690 pk en 700 Nm, daarmee moet een topsnelheid van 345 km/u haalbaar wezen.

Ook Youtubeheld – én FF eigenaar – Shmee150 was van de partij!

Giuliano Daniele (OmniAuto)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...