Spyshots: straffe(re) Ford Focus RS [nieuwe RS500?]

Spyshots: straffe(re) Ford Focus RS [nieuwe RS500?]De nieuwe Focus RS staat nog kakelvers te pronken in de showrooms én Ford werd duidelijk al aan een straffere uitvoering! Krijgen we opnieuw een snelle(re) RS500?

Na de – gigantisch – begeerlijke Ford Focus RS uit 2007 kregen we begin 2015 eindelijk de langverwachte opvolger te zien. De magische vijfcilinder werd opgeofferd en een nieuwe 2.3-liter EcoBoost kwam in de plaats (én in de Ford Mustang wat wel iets wil zeggen..). De slimme vierwielaandrijving, sportief rubber, 350 pk en een straf chassis maken van deze 3e generatie Ford Focus RS een zeer aangename hot hatch, met een relatief bereikbaar prijskaartje hoef je ook niet meer door te sparen voor bijvoorbeeld die M2, A45 of RS3!

Maar alles kan beter, zou zou Ford op dit moment alvast werk maken van een straffere Focus RS! Bij de vorige generatie kregen we die in de vorm van de gelimiteerde (500 exemplaren) RS500 die tegelijk als afscheidsmodel functioneerde, nu lijkt het er op dat we hem iets sneller gaan krijgen. De nieuwe Focus RS500 krijgt wederom een grotere spoiler, extra verluchting en waarschijnlijk ook wat meer vermogen, tegelijk met een klein dieet.

De aankomende Ford Focus RS500 zal dus wat straffer, sneller en meer spartaans zijn dan de reguliere evenknie, ook het prijskaartje van net geen 40.000 zal (iets) overtroffen worden!

Lees hier onze rijtest met de Ford Focus RS!

Deel dit bericht:

2 reacties op "Spyshots: straffe(re) Ford Focus RS [nieuwe RS500?]"

  1. Wolf 05-07-2016 om 22:17

    Gave kleur. Beter dan dat vreselijke blauw die voor de autotesten beschikbaar wordt gesteld

    • BNNY 07-07-2016 om 17:45

      De vorige Ford Focus RS500 was enkel te verkrijgen in het matzwart! Wie weet welk kleurenpallet deze versie met zich meebrengt..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...