Poll: Porsche 991 Turbo S Cabriolet vs Lamborghini Aventador

Poll: Porsche 991 Turbo S Cabriolet vs Lamborghini AventadorZowel de Duitser als de Italiaan hebben een karrenvracht aan vermogen én vierwielaandrijving, maar welke van de twéé mag zich tot sprintkoning kronen?

Onze Poolse vrienden van Top Gear zochten het voor ons uit en plaatsten de Lamborghini Aventador LP700-4 tegen de vernieuwde Porsche 911 (991) Turbo S Cabriolet. De Lamborghini is al sinds 2001 onder ons maar hoeft zich nog steeds niet te schamen voor zijn prestatiepotentieel. Achter de twee inzittenden ligt er namelijk een 6.5-liter V12 in combinatie met een zeventraps ISR automaat, goed voor 700 pk en 690 Nm. Bij Lamborghini Belgium kan je hem bestellen vanaf 326.700 euro maar misschien kan je tweedehands hier en daar nog wel een goede zaak doen..

De uitdager van dienst werd recentelijk nog wat bijgeschaafd maar de verregaande bruikbaarheid (vermogen + vierwielaandrijving) blijft gewoon op post. De 3.8-liter geblazen zescilinder boxermotor voorziet deze snelle Duitser van 580 pk en maximaal 750 Nm, steeds in combinatie met de PDK automaat die in tegenstelling tot de Italiaan wél een dubbele koppeling heeft! In België kost zo’n Turbo S Cabriolet je minstens 221.188 euro waarna je nog door de optielijst moet..

Porsche 911 Turbo S vs Lamborghini Aventador

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...