Officieel: McLaren P1 LM [hardcore en straatlegaal]

Officieel: McLaren P1 LM [hardcore én straatlegaal]Met de P1 en hardcore P1 GTR afgeleide had McLaren al een extreem duo in de aanbieding voor de allerrijksten onder ons. Nu combineren ze die twee in een zeer gelimiteerde productie van de P1 LM, een hardcore – én straatlegale – circuitracer van jewelste!

Met de P1 had de Britse sportwagenbouwer uit Woking na al die jaren eindelijk een waardige opvolger voor de legendarische P1 uit een ver verleden. Slechts 375 exemplaren – en een handvol prototypes die ook verkocht werden – werden er gebouwd die allemaal 903 pk meekregen van een 3.8-liter V8 met twee turbo’s en wat elektrohulp. De P1 kwam toevallig net uit tezamen met de Ferrari LaFerrari en Porsche 918 Spyder, niet toevallig dé heilige drievuldigheid van dit decennium genoemd gezien hun duizelingwekkend cijfermateriaal (prestaties + prijs).

De McLaren moet voor niemand onderdoen met zijn extreme aerodynamica en verregaande prestatiedrang, toch was er vraag naar méér! Klant is koning dus voorzagen de Britten een hardcore P1 GTR afgeleide waarvan er slechts een 35 tal exemplaren gebouwd van werden, enkel en alleen gemaakt om op het circuit het beste van zichzelf te kunnen geven. Toch was de honger van enkele veeleisende klanten niet gestild en dus konden deze eigenaars voor een (extra) astronomisch bedrag de wagen straatlegaal laten maken. Intussen zijn er reeds enkele P1 GTR’s op die manier geconverteerd, opgepast dus in het dagelijks verkeer!

De interesse voor een dergelijke hardcore afgeleide van de P1 was zodanig groot dat McLaren nu nogmaals een dergelijke speciale editie uit hun hoge hoed tovert in de vorm van een P1 LM (Le Mans) in analogie met de F1 LM. Nu zullen er slechts 5 dergelijke bolides het daglicht zien met een beperkt gewicht (1.285 kg), hetzelfde vermogen (1.000 pk) en enkele doelgerichte technische aanpassingen (chassis, ophanging, tractie, …). Het design werd overigens nog wat extremer met een grotere spoiler en een agressievere grille. En ja, je mag jezelf gewoon uitleven met de McLaren P1 LM op de openbare weg..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...