Officieel: Fiat 500 Riva (2016)

Officieel: Fiat 500 Riva (2016)Iets vroeger dan voorzien komen Fiat en Riva – een iconische botenbouwer – met hun 500 Riva special edition naar buiten!

Normaliter was de presentatie van de Fiat 500 Riva voorzien op 4 juli maar klaarblijkelijk konden de Italianen hun creatie niet langer voor zich houden dus werd hij nu reeds wereldkundig gemaakt. Fiat is heer en meester inzake personalisatie en qua inzake special editions weten ze van welk hout pijlen te maken, nu resulteerde de samenwerking met dat andere Italiaanse icoon uit de nautische wereld opnieuw in een knappe creatie.

Deze Fiat 500 Riva is beschikbaar als berline en cabriolet, beiden krijgen de exclusieve Evening Blue koetswerkkleur mee. Deze verwijst is overigens identiek aan de Riva Aquariva Super, de actuele erfgenaam van de mythische Aquarama jacht. Binnenin kozen de Italianen voor een geslaagde combinatie van mahonie hout (dashboard + versnellingspook) en een crème-leder interieur. Indien gewenst kan je ook een genummerd naamplaatje krijgen dat je nog verder kan personaliseren.

Het bestaande motorengamma van de vernieuwde 500’s is volledig beschikbaar in combinatie met de Riva uitvoering, gaande van een 1.2-liter benzinemotor met 69 pk tot de TwinAir Turbo met 105 pk terwijl je enkel kan dieselen met de 1.3-liter MultiJet van 95 pk. Zowel qua uitrusting als veiligheidssystemen mag de 500 Riva stevig uitpakken, het nieuwe 7″ UConnect LIVE systeem mét touchscreen springt ook direct in het oog. Optioneel kan je deze special edition nog aandikken met DAB (digitale radio), een geïntegreerd Tom Tom Live navigatiesysteem en een Beats by Dr Dre audiosetup met 400W vermogen.

De gelimiteerde 500 Riva kan je vanaf NU bestellen bij je favoriete Fiat concessiehouder vanaf €18.750 voor de 1.2i benzine, dakloos genieten van al deze luxe en weelde zoals je zou doen op een Riva jacht is mogelijk vanaf €21.750!

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Fiat 500 & 500C!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...