Spyshots: volgende generatie Mercedes A-Klasse (2018)

Spyshots: volgende generatie Mercedes A-Klasse (2018)Vorig jaar kreeg de compacte A-Klasse nog een kleine opfriskuur, intussen maakt Mercedes werkt van een volledig nieuwe generatie die je tegen 2018 bij de dealer moet terugvinden!

De huidige generatie A-Klasse is een ware game changer geweest voor Mercedes! Niet enkel werd de Duitse premiumconstructeur een pak aantrekkelijker voor de jeugdigen onder ons, ook kregen we een blitse CLA en stoere GLA afgeleide die het beiden behoorlijk goed doen in de verkoop. Daardoor kregen de andere familieleden de kans om wat groeien inzake afmetingen (en prijskaartje), ook de AMG sporttak kon zo profiteren van een serieuze uitbreiding van het gamma! Midden 2015 kreeg de A-Klasse een beperkte facelift, een nieuwe generatie – codenaam: W177 – staat op de planning voor 2018!

Dat is nog behoorlijk ver weg, toch doken recentelijk de eerste prototypes op. Nog steeds voorzien van een stevige portie camouflage om het uiteindelijke design nog goed geheim te houden, met enige verbeelding herkennen we heel wat van het huidige model met knappe elementen van de nieuwe C- en E-Klasse!

Naast een uitgebreid arsenaal aan veiligheidssystemen verwachten dat Mercedes ook heel wat aandacht zal schenken aan infotainment en rijhulpsystemen. Het digitale dashboard uit de topmodellen zou – optioneel – ook zijn weg kunnen vinden naar deze compacte Duitser, de concurrentie doet dat overigens nu al! Inzake volledig autonoom rijdende auto’s zijn we nog enkele jaren te vroeg, met de grote hoeveelheid radars en camera’s in de voorruit en grille verwachten we toch wel wat van deze nieuwe A-Klasse.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...