Porsche wint – opnieuw – 24u van Le Mans 2016!

Porsche wint - opnieuw - Le Mans 2016!Slechts vijf minuten had Toyota nog nodig om de overwinning in de 24 uur van Le Mans op hun naam te schrijven tot de Japanners pech kregen, Porsche behaalde zo zijn 18e historische Le Mans overwinning én de dubbel na eveneens winst in 2015!

Meer dan 23u toonde (op)nieuwkomer Toyota zich ijzersterk met hun TS050 bolide maar het mocht jammer genoeg niet zijn, net voor het einde viel de TOYOTA GAZOO #5 stil en kon de Porsche #2 met Marc Lieb (D), Neel Jani (S) en Romain Dumas (F) de overwinning claimen! Voor de sportwagenbouwer Porsche reeds de 18e titel in Le Mans!

De tweede ereplaats was gelukkig toch nog voor Toyota #6 en zo toch een kleine bekroning voor een sterk weekend. Audi, normaliter steeds succesvol, kende een tegenvallende editie van dit WEC gebeuren en werden slechts derde en vierde.. De winnende Porsche #1 (met ondermeer F1 piloot Webber achter het stuur) kende nog meer miserie en kon zijn favorietenrol niet waarmaken.

Behalve het heroïsche strijd in het LMP1 kampioenschap was het deze editie ook hard uitkijken hoe Ford zijn rentree vierde. Zestig jaar na datum van de legendarische 1-2-3 overwinning met de Ford GT kwamen de Amerikanen terug meedoen met de nieuwe GT! Dat verliep behoorlijk goed want FORD GT #86 finishte zich voor de vele Ferrari GTE’s die zich normaliter tot winnaar weten te kronen.

De Belgische deelnemers, Laurens Vandoor (LMP2 – Ligier JS Honda) en Marc Goossens (LMP2 – Oreca 03R Nissan) konden geen podiumplaats verzilveren. Hetzelfde voor het enige Belgische raceteam, ProSpeed AAI#57, dat voor het eerst de Chevrolet Corvette C7-Z06 verkoos na jaren van vertrouwen in de Porsche 911 RSR!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...