Spyshots: Range Rover Sport Coupe (2017)

Spyshots: Range Rover Sport Coupe (2017)Sportieve SUV’s met een blitse vormgeving blijven waanzinnig populair, daarom dat de Britten werk maken van een soortgelijke Range Rover Sport Coupe!

Nog niet zo lang gelezen werden SUV’s en terreinwagens gekozen door noeste werkmannen die op onbereikbare (avontuurlijke) plaatsen moesten zien te geraken, anno 21ste eeuw hebben ze voornamelijk succes als praktische en luxueuze gezinswagen. Allemaal begrijpelijk tot wanneer je hem een pak minder praktisch maakt met een licht aflopende daklijn – en een sportieve uitstraling tot gevolg krijgt – met minder interieurruimte maar klant is nu eenmaal koning..

Gezien het Duitse succes met de X6 en GLE Coupé – beperkte aanpassingen en stevige(re) marges – deed het Britse Land Rover dromen en die resulteerden zelfs in een prototype van een Range Rover Sport Coupe met de eerdergenoemde coupé-looks en sportief bumperwerk. Daarmee verliest hij een stuk van zijn offroadcapaciteiten maar dat zal het stedelijk cliënteel worst wezen, dankzij een rijkelijk arsenaal aan zuinige/efficiënte en krachtige/luidkeelse motoren binnen het Jaguar-Land Rover concern is er sowieso voor elk wat wils!

Voor het einde van dit jaar verwachten we geen officiële aankondiging van een uitbreiding van het Range Rover gamma, volgend jaar is die kans wél reëel tezamen met een kleine facelift voor de reguliere uitvoering.

Lees hier onze rijtest met de Range Rover Sport SDV6!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Range Rover Sport Coupe (2017)"

  1. Wolf 17-06-2016 om 14:30

    Gaat RR toch overstag om autoś te maken voor klanten met wansmaak. Die voetballers en criminele Russen kunnen toch terecht voor een BMW???

Reageer

Reactie aan het plaatsen...