Officieel: Mercedes G350d Professional [245 pk / 600 Nm]

Officieel: Mercedes G350d Professional [245 pk / 600 Nm]Zelfs na een gezegde carrière blijft de Mercedes G-Klasse zodanig populair dat er maar geen maat staat op het succes, met een G350d Professional focussen ze zich terug op de professionele gebruiker!

De Geländewagen, misschien wel hét icoon van het SUV aanbod van Das Haus. Gepresenteerd in ’79 en sindsdien niet meer uit de catalogus verdwenen, opmerkelijk genoeg bleef het design zo goed als volledig onaangeroerd in de vele updates die de stoere terreinwagen sindsdien meekreeg. Met het immense succes verwaterde het zuivere en utilitaire karakter een beetje in het voordeel van luxe, gadgets en knotsgekke AMG uitvoeringen, toch grijpt Mercedes met de G350d Professional terug naar de basis!

In een ver verleden was er al een G-Klasse Professional die zijn weg voornamelijk naar militaire diensten en overheidsinstanties vond maar ook no-nonsens particulieren wisten de avontuurlijke G wel te appreciëren. Plotsklaps verdween hij uit het aanbod maar dat hebben ze intussen rechtgezet met de G350d Professional die kan rekenen op een 3.0-liter V6 turbodiesel met 245 pk en 600 Nm in combinatie met een zeventraps automaat.

Het interieur volledig herwerken zou een te grote financiële inspanning vragen dus is blijft ondermeer de (compacte) navigatie en airco op post maar voor de rest zien we hier een sober en functioneel geheel zonder al te veel luxe en gadgets. Precies zoals de diehard offroader het zou willen, zeker met een reductiebak én drie vergrendelbare differentiëlen!

Nu de Land Rover Defender op pensioen is gestuurd en een opvolger nog niet voor direct is heeft de Mercedes G350d Professional toch even het rijk voor zich alleen! Particulieren die erom vragen kunnen deze stoere G Professional gewoon bestellen bij de lokale Mercedes’ garage vanaf ongeveer 80.000 euro btw inclusief! Niet onaardig gezien ze daarginds minstens 95.000 euro vragen voor een reguliere G350d!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes G-Klasse G350 BlueTEC!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...