Video: Fiat 124 Spider viert Vaderdag op gepaste wijze!

Video: Fiat 124 Spider viert Vaderdag!In het weekend van 11 en 12 juni viert Fiat niet enkel de marktlancering van de Tipo vijfdeurs, ook de vreugdevolle 124 Spider kan je vanaf dan ontdekken in het Belgische dealernet.. En speciaal voor Vaderdag voorzagen de Italianen een mooie historische kennismaking voor onze generatie 124 Spider!

Een halve eeuw na de introductie van de eerste 124 Spider kregen we eerder dit jaar een speelse cabrio van Fiat op het Autosalon van Genève, zeker in Italië zelf heeft deze dakloze zonneklopper een soortgelijke iconische status als de populaire Cinquecento! Die kreeg in 2007 zijn succesvolle make-over, ongetwijfeld een reden voor Fiat om 50 jaar na de originele Spider opnieuw met een moderne 124 Spider naar buiten te komen..

De échte fanboys hebben natuurlijk al lang hun handtekening gezet onder een gelimiteerde Anniversary uitvoering (slechts 124 stuks!) waardoor al deze 124 Spider’s – herkenbaar aan de rijkelijke basisuitrusting, Rosso Passione koetswerkkleur en unieke accenten – al lang de deur uit zijn. Vanaf dit weekend kan je wel nog terecht in het Fiat netwerk voor een 124 Spider Lusso – Italiaans voor luxe – met 17″ lichtmetaal, contrasterende stiknaden, zilveren interieuraccenten, een verchroomde dubbele uitlaat, automatische airco, mistlampen, … vanaf €27.290! Als de eerste drukte voorbij is komt daar nog een basismodel bij met iets toegankelijkere basisprijs! Mag wie het wat meer mag zijn is er later dit jaar nog een sportieve Abarth uitvoering!

Fiat nam de 124 Spider opnieuw op in het gamma om perfect in te spelen op je diepste – Italiaanse – verlangens naar een leuke en blitse cabrio, eveneens dezelfde reden dat ze dat in de jaren ’60 deden met de vorige generatie. Ter ere van Vaderdag komen ze met een idyllische “Zo Vader, Zo Zoon” video waarbij beide Fiat 124 Spider’s zodanig weten te schitteren onder de Italiaanse zon dat je eigenlijk niet meer kan twijfelen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...