Skoda Octavia krijgt nieuwe 1.0 TSI driecilinder [115 pk / 200 Nm]

Skoda Octavia krijgt nieuwe 1.0 TSI driecilinder instapper [115 pk / 200 Nm]De Tsjechische bestseller krijgt een kleine update met als grootste nieuwigheden een 1.0-liter driecilinder instapper, een instelbaar onderstel en enkele innovatieve gadgets!

Zowel de Skoda Octavia Berline als Octavia Combi krijgen in “Modeljaar 2017” vorm enkele nieuwigheden mee. Niets wereldschokkend maar voldoende om de succesvolle C-segmenter nog even interessant te houden tot wanneer een opvolger ten tonele verschijnt. Dat zal vermoedelijk iets zijn voor volgend jaar!

De Skoda Octavia kan je krijgen met zowel krachtige als zuinige motoren. Het aanbod reikt tot de RS-krachtbronnen met 230 pk voor de TSI benzinemotoren en 184 pk voor de TDI. Voor de motoren vanaf 150 pk is er nu een adaptieve onderstelregeling (DCC, Dynamic Chassis Control) beschikbaar waarmee je zelf een gepast rijprofiel (gasrespons, reactiesnelheid DSG automaat, stuur- en remgevoel) kan selecteren of zelf eentje kan samenstellen.

Om de Skoda Octavia’s iets toegankelijker te maken werd de 1.2-liter TSI geschrapt uit het aanbod en vervangen door de gloednieuwe 1.0-liter TSI driecilinder benzinemotor met 115 pk en 200 Nm. Wanneer je kiest voor de zeventraps DSG automaat kan je de nul-naar-honderd sprint voltooien in 10 seconden, wanneer je liever zelf schakelt met de manuele zesbak is dat 9,9 seconden. Qua verbruik liggen beide versies zeer dicht bij elkaar met 4,5 liter en 105 g/km CO2 voor de DSG, de handbak doet het ook met 4,5 liter maar met slechts 103 g/km CO2 uitstoot! De topsnelheid ligt in beide gevallen op 202 km/u. Gezien het extra volume van de Octavia Combi liggen deze waarden bij de praktische uitvoering steeds net iets hoger!

Met een aangepast ECO pakket krijg je nog enkele aerodynamische aanpassingen en banden met een lage rolweerstand waardoor de verbruikscijfers net iets zakken, ideaal voor de zakelijke rijders onder ons.

Het infotainmentsysteem kreeg natuurlijk een upgrade inzake bedieningsgemak, veelzijdigheid en werkingssnelheid. De topversies hebben nu ook Wifi mogelijkheden en diverse functies kan je bedienen via tablet of smartphone met de Skoda Media Command app! Met behulp van de NFC (Near Field Communication) kan je smartphone ook draadloos opladen, tenminste als deze het ondersteunt en dat is bij een iPhone jammer genoeg (nog) niet het geval..

Skoda verhoogt met deze Modeljaar 2017 ook de Simply Clever elementen in de Octavia familie met ondermeer een anti-allergeenfilter, iPad houders in de hoofdsteunen, een sproeifunctie voor de (optionele) achteruitrijcamera en later dit jaar een paraplu onder de passagierszetel! Inzake personalisatie zijn er nieuwe 17″ velgen beschikbaar die Teron gedoopt werden.

Lees hier onze rijtest met huidige Skoda Octavia RS 2.0 TDIRS 2.0 TSI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...