Officieel: McLaren 675LT Spider MSO Carbon Series

Officieel: McLaren 675LT Spider MSO Carbon SeriesDe voorliefde van McLaren inzake het periodiek element C is nog steeds reuzegroot, vandaar de creatie van een gelimiteerde 675LT Spider met heel wat koolstofvezel!

Op het Autosalon van Genève stonden er naast de 650S GT3 en gloednieuwe 570GT ook nog twee showbeesten op de stand van McLaren, namelijk een unieke P1 en 675LT Spider. Beiden niet meer te koop en gewoon aanwezig om de verregaande personalisatie van de McLaren Special Operations (MSO) divisie te etaleren, met succes want er was heel wat vraag naar een dergelijke full carbon uitvoering.

Om daarop in te spelen voorziet de Britse sportwagenbouwer uit Woking nu 25 exemplaren van de 675LT Spider Limited Edition MSO Carbon Series LT. Dat er hier niet gespaard werd inzake het gebruik van het supersterke doch lichte koolstofvezel voor het bumpers, spoiler, luchtrem, luchtinlaat, achterdek, diffusor, enzoverder mag niet als een verrassing komen. Een reguliere 675LT Spider zet 1.328 kg op de weegschaal dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen, deze special edition gebruikt nog eens 40% meer koolstofvezel.

Visueel krijg je alvast een uniek – en sinister! – geheel dankzij de naakte koolstofvezel, of de prestatiecijfers hierdoor ook (positief) beïnvloedt worden is niet geweten. Normaliter produceert de 3.8-liter V8 maar liefst 675 pk – vandaar de naam.. – en 700 Nm waardoor je in 2,9 seconden alreeds aan 100 km/u zit. Wanneer je 326 km/u op het digitale dashboard tevoorschijn laat komen heb je de topsnelheid bereikt!

Naast 500 exemplaren van de 675LT Coupe en evenveel van de 675LT Spider zijn er dus 1025 LT’s – Long Tail, een historische McLaren verwijzing – op de wereldbol. Wie nu nog wil proberen om zo’n 675LT Spider Limited Edition MSO Carbon Series LT op de kop te tikken lijkt eraan voor de moeite, de gelimiteerde productie is reeds volledig uitverkocht! Een prijs werd niet meegegeven maar gezien de vanafprijs van €388.000 voor een 675LT Spider verwachten we geen koopje..

Officieel: McLaren 675LT Spider MSO Carbon Series

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...