Officieel: Renault Twingo GT [110 pk / 170 Nm]

Officieel: Renault Twingo GT [110 pk / 170 Nm]Voor een nieuwe generatie Renault Twingo RS is het nog te vroeg, intussen krijgen we toch een hoop rijplezier in de vorm van een Twingo GT! Deze combineert zijn compacte eigenheid met een krachtige benzinemotor, een handbak en achterwielaandrijving!

De buitengewone wendbaarheid – en een funky voorkomen – was een van dé redenen om de nieuwe Renault Twingo op de kop te tikken, puristen hadden zelfs geluk want deze kleine Fransman heeft achterwielaandrijving! Toch miste de Twingo een sportieve touch die we op termijn in de vorm van een Twingo RS verwachten, als zoethoudertje krijgen we eerst een Twingo GT!

Deze sportieve mini Renault is herkenbaar met zijn unieke 17″ velgen, zijdelingse luchtinlaat, dubbele uitlaat, NACA bestickering en nieuwe oranje koetswerkkleur, daarnaast kan je hem ook verkrijgen in het maangrijs, diepzwart en ijswit. Binnenin krijgen we sportieve – wederom oranje – accenten met ondermeer aluminium voor de pedalen en zamac voor de versnellingspook.

De Renault Twingo GT bouwt verder op de bestaande 0.9-liter TCe turbobenzinemotor met drie cilinders, hier goed voor maar liefst 110 pk en 170 Nm. Die cijfers werden behaald door de luchtinlaat te herwerken en de motorsturing aan te passen. De nieuwe spreiding van de manuele versnellingsbak leidt al dat vermogen in goede banen met een uitzonderlijke levendigheid en snelle hernemingen als gevolg. Een dergelijk vermogen in een kleine verpakking vraagt natuurlijk om slimme veiligheidssystemen zoals een specifieke afstelling van het ESP systeem en de variabele stuurbekrachtiging. Idem voor het onderstel en de ophanging!

De mosterd voor deze snelle Twingo GT haalde Renault bij de frivole Twin’run Concept van enkele jaren geleden, na zijn eerste officiële voorstelling op het Goodwood Festival of Speed in Engeland eind deze maand is het afgewachte geblazen tot het Autosalon van Parijs. Later dit jaar moet de Twingo GT zijn opwachting maken in het dealernet, een (richt)prijs is er op dit moment nog niet!

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Renault Twingo!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...