Video: Autocar test de Volvo V90

Video: Autocar test de Volvo V90Nadat Zlatan himself de V90 de wolken in heeft geprezen hebben we maar twee vragen: wanneer zien we hem op de Belgische wegen én is hij beter dan de ijzersterke – Duitse – concurrentie? Autocar zocht naar een antwoord op die tweede vraag..

Na de stoere XC90 en slanke S90 voorzag Volvo de derde 90 telg, zijnde een praktische V90 Break die voldoende weerwerk moet – en zou kunnen – bieden tegen de concurrentie die we voornamelijk in Duitsland terugvinden. De looks heeft de V90 alvast mee en qua infotainment / gadgets / rijhulpsystemen hoeft de handige Zweed niet onderdoen, Matt Prior van het Britse Autocar trok richting de zon(overgoten regio) om de eerste kilometers te maken in deze gloednieuwe Volvo..

De Volvo V90 is dit najaar te verkrijgen vanaf net geen 40.000 euro met een D3 viercilinder (150 pk) onder de kap, daarnaast is er nog een D3 AWD, D4, D4 AWD en D5 AWD terug te vinden met de dieselmotor. De V90 is ook beschikbaar met twee benzinemotoren, namelijk een T5 (254 pk) en T6 AWD (320 pk). Naast de Kinetec basisuitrusting kan je nog wat extra investeren in het hogere Momentum of Inscription uitrustingsniveau! Als alles vlot verloopt krijgen we later nog een V90 T8 Plug-in Hybrid configuratie die een pak vermogen weet te combineren met een extreem lage CO2!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...