Spyshots: Volvo V90 Cross Country (2017)

Spyshots: Volvo V90 Cross Country (2017)Goed nieuws voor de avonturiers onder ons, Volvo komt ook met een stoere V90 Cross Country!

Gezien de Volvo S90 en V90 de logische opvolgers van de S80 en V70 zijn was het reeds uitkijken of de Zweden ook een verhoogde XC70 uitvoering zou uitbrengen. Eerst lag de focus natuurlijk op de ontwikkeling van de reguliere berline en break maar nu die marktlancering zich aandringt hadden de ingenieurs en testpiloten tijd vrij om nieuwe afgeleiden te ontwikkelen.

De eerste prototypes van een V90 Cross Country doken recentelijk op voorzien van nog een stevige brok camouflage, toch is het niet zodanig moeilijk om het uiteindelijke design voor te stellen. Denk aan een verhoogde koetswerkbouw (maar niet te hoog, daarvoor hebben ze al een XC90), stoere velgen en wat extra bescherming rondom. Nog steeds geen idee? Bekijk dan onderstaande impressie van onze digitale kunstenaarsvriend Theophilus Chin!

Het bestaande V90 interieur wordt – normaal gezien – zo goed als volledig overgenomen, inzake motorisaties zal Volvo normaliter enkel de krachtigere en vierwielaangedreven viercilinders aanbieden, denk maar aan de D4, D5, T5, T6 en misschien zelfs de T8 Plug-in Hybrid.

Dergelijke stoere breaks doen het voornamelijk goed in Noord-Amerika, Rusland en het Europese Hoge Noorden, toch moeten de avontuurlijke geïnteresseerden sowieso nog tot 2017 wachten.

Grote vraag is wat we hierna zullen krijgen, een langverwachte opvolger voor de C70 Cabrio?

Impressie:
Impressie: Volvo V90 Cross Country (2017)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...