Officieel: Volkswagen Beetle & Beetle Cabrio facelift (2016)

Officieel: Volkswagen Beatle & Beatle Cabrio facelift (2016)De toekomst van deze funky stadswagen (slash cabriolet) ziet er nog steeds niet 100% rooskleurig uit, gelukkig voorziet Volkswagen de Beetle van een kleine – kleurrijke! – update!

Zijnde hét icoon van Volkswagen, de Beetle, zag in ’98 het levenslicht voor een tweede succesrun, al bleef die toch wat uit. Het immense succes van zijn gelijknamige soortgenoot uit de jaren ’30 werd jammer genoeg niet geëvenaard, zelfs met een grondige vernieuwing in 2011 lukte het maar niet voor deze eigenzinnige Duitser met een schattig uiterlijk. In de wandelgangen horen we geruchten dat in 2018 de stekker uit de Beetje zal getrokken worden, gelukkig blijft VW hun oogappel verwennen met op tijd en stond een deugddoende update. Zoals nu dus!

Die update omvat een rechtzetting – in zijn meest fysieke vorm – van de voorgrille met voornamelijk grotere luchtinlaten, de achterlichten krijgen getinte beglazing en we verwelkomen nieuwe 17″ en 18″ velgen. Volkswagen voorzag de Beetle – hatchback (“coupé” aldus VW) en cabrio – van vernieuwde klimaatregeling, de laatste versie van hun infotainmentsysteem en een stevige uitbreiding van de personalisatiecatalogus met ondermeer een Demin variant met jeanselementen, een blitse R-Line uitvoering en veel mogelijkheden voor het interieur op te fleuren.

In het motorenaanbod noteren we geen wijzigingen, benzineliefhebbers schommelen dus nog steeds tussen de 1.2-liter TSI (105 pk) en 2.0-liter TSI (220 pk!) terwijl TDI rijders hun ding moeten doen met een 110 pk of 150 pk sterke tweeliter viercilinder. Vanaf juni kan je de vernieuwde Beetle’s gaan ontdekken bij de Volkswagen concessiehouders.

Lees hier onze rijtest met de huidige Volkswagen Beetle 1.2 TSI Cabrio!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...