Officieel: Subaru BRZ facelift (2016)

Subaru-BRZ-facelift-2016In navolging van zijn technische evenknie – de Toyota GT86 – krijgt de Subaru BRZ ook een beperkte frisbeurt!

De aanpassingen van deze facelift zijn subtiel, toch verwelkomen we ze met open armen om zo toch een moderner geheel te krijgen anno 2016. De stevige portie rijplezier blijft gelukkig volledig intact is dat is nog steeds dé reden om een BRZ op de kop te tikken! Aan de buitenzijde werd alles wat strakker getrokken met een nieuwe bumper en andere lichtblokken (met LED technologie). Het interieur werd op zijn beurt wat opgefrist met betere materialen en dito afwerkingsgraad. Het nieuwe infotainmentsysteem maakt ook zijn intrede, hoera voor technologie!

Onderhuids focuste de Japanse autoconstructeur op de afstelling van de ophanging (stabilisatorstangen, veren en dempers) om het scherpe rijgedrag nog wat aan te scherpen! Dankzij extra verstevigingsbeugels is de wagen ook wat stijver.

Motorisch blijven Subaru en Toyota rekenen op de atmosferische 2.0 viercilinder benzinemotor, in combinatie met een automaat blijft het vermogen op 200 pk liggen. Verkies je een handbak – GroenLicht.be aankoopadvies – is de boxermotor de volle 5 pk krachtiger!

In het najaar moet de vernieuwde BRZ opduiken op Belgische bodem, prijzen zijn er op dit moment nog niet van de vernieuwde variant. Momenteel krijgt deze compacte sportwagen uit het Oosten een vanafprijs van €32.900 mee!

Lees hier onze rijtest met de huidige Subaru BRZ!

Officieel: Subaru BRZ facelift (2016)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...