Officieel: Renault Clio R.S. 16 Concept [275 pk / 360 Nm]

Officieel: Renault Clio R.S. 16 Concept [275 pk / 360 Nm]
De langverwachte topvariant van de Renault Clio RS krijgt de 2.0-liter benzinemotor van de Mégane RS Trophy-R, inclusief de handgeschakelde zesbak!

Ter gelegenheid van de nationale Franse F1 Grand Prix – te Monaco – komt RenaultSport naar buiten met de veelbesproken topversie van de voorwielaangedreven Clio RS. De geruchtenmolen hard het omtrent een straffere uitvoering op basis van de bestaande 1.6-liter TCe benzinemotor, nu komt Renault zelf naar buiten met cijfermateriaal. De 2.0-liter in het vooronder is afkomstig van de Mégane RS Trophy-R en levert hier in deze Clio maar liefst 275 pk en 360 Nm!

Visueel is het geheel ook wat dikker (6 cm) en werd de koeling ook aangepast om het immense vermogen goed te kunnen verwerken, daarvoor werden er niet enkel onderdelen van de Mégane gebruikt maar ook van de Espace én Kangoo. Knap 19″ lichtmetaal, een grote spoiler en wat stickers fleuren het Liquid Yellow geheel nog verder op.

Tot nu toe spreekt Renault steevast over Clio RS16 Concept maar als deze “designstudie” dit weekend goed in de aarde valt komt het ongetwijfeld tot een (gelimiteerde?) productie. Dat zou een mooi eerbetoon zijn aan de 40ste verjaardag van Renault Sport én de herintrede in de Formule 1.

Lees hier onze rijtest met de Renault Clio RS EDC!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...