Birthday Edition: BMW M3 “30 jaar M3”

BMW-M3-30-Years-M3---Header
BMW viert de 30ste verjaardag van de M3 met een exclusieve “30 jaar M3” editie.

Vanaf zijn lancering in 1986 tot vandaag kunnen we de BMW M3 zonder aarzelen dé sportwagen van het middensegment noemen. Ondertussen heeft hij het speelveld niet meer voor zich alleen, maar zijn plaatsje is nog steeds bij de voorhoede. Van het circuit tot op de openbare weg, van standaarduitvoering tot racemachine in de 24 uren van de Nürburgring. De M3 is een allrounder die nog nét betaalbaar is voor iedereen die heel hard spaart. Al zal je voor deze speciale editie ter ere van zijn 30ste verjaardag niet veel tijd meer hebben, de productie is immers gelimiteerd tot 500 wagens.

Uiterlijk kenmerkt de “30 jaar M3” editie zich enkel door zijn exclusieve Macao Blue metaalkleur, een knipoog naar de allereerste lancering. Plus een logootje “30 Years M3” hier en daar. Onderhuids bouwt de versie verder op het Competition Package, wat neerkomt op een vermogenstoename van 19 pk tot 450 pk. Daarnaast beschikt hij ook standaard over de adaptieve M-ophanging, nieuwe dempers, veren, stabilisatorstangen en een actief M differentieel. Een sprint van 0-100 km/u duurt amper 4 seconden!

Binnenin tot slot dragen de M sportzetels in skeletdesign een speciaal geborduurd logo dat ook terugkomt in de deurlijsten. Om je eraan te herinneren dat je met een gelimiteerd product rondrijdt, leest de carbon inleglijst als volgt : “30 Years M3 1/500”. Verder werd het interieur afgewerkt in volledige Merino dubbelkleurige lederbekleding. De meerprijs voor de editie bedraagt in Duitsland 10.000 euro, al is dat wel te tellen vanaf de M3 met Competition Package. Deze zomer zou hij op de weg verschijnen.

Lees hier onze rijtest met de BMW M3 Berline!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...