Spyshots: Audi A8 (2017)

Spyshots: Audi A8 (2017)Audi is druk in de weer met de ontwikkeling van een nieuwe generatie A8 oftewel hét vlaggenschip uit Ingolstadt.

De luxueuze Audi A8 is het toonbeeld van alle luxe en weelde die Ingolstadt weet te produceren, toch is deze superlimousine al een poos op de markt en werden de directe concurrentie onlangs grondig vernieuwd. Het merk met de Vier Ringen weten dus dat ze straf uit de hoek zullen moeten komen met hun nieuwe generatie A8 (D5) die normaliter ergens in 2017 het levenslicht zal zien, kosten noch moeite worden er dan ook gespaard om hun vlaggenschip terug vooraan in het segment te krijgen.

Designmatig krijgen we alvast heel wat nieuwe elementen zoals een grotere maar smallere (zeshoekige?) grille en fijne LED achterlichten, gezien de stevige camouflage op onderstaand prototype moeten we nog even geduld hebben om het finale uiterlijk goed te kunnen analyseren. Met een beetje verbeelding herkennen we alvast elementen van de knappe Audi Prologue Concept, iets wat we enkel en alleen maar kunnen toejuichen!

Binnenin krijgen we heel wat moderne technologie en een gadget-achtig interieur, grote nieuwigheid zal het “(semi)autonomous driving” systeem worden zoals de concurrentie ook al heeft. Dankzij het nieuwe onderstel – dat ook de nieuwe Q7 gebruikt – bespaart Audi heel wat kg wat het rijgevoel sowieso ten goede moet komen. Naast zuinige diesels en efficiënte benzinemotoren verwachten we ook krachtigere varianten en natuurlijk plug-in hybride’s; voor ieder wat wils tussen de V6, V8 en W12 motoren!

Wanneer Audi klaar is met de nieuwe generatie A8 kunnen ze kijken naar nieuwe varianten zoals de langverwachte A9 (vierdeurs?) Coupé of een Q8 luxeSUV!

Lees hier onze rijtest met de Audi A8 3.0 V6 TDI facelift!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...