Officieel: Toyota Grand Prius+ facelift (2016)

Officieel: Toyota Grand Prius+ facelift (2016)Met een verbeterde hybride aandrijflijn en een modern infotainmentsysteem wil Toyota de groene Grand Prius+ in de kijker zetten!

Terwijl de reguliere Prius vorig jaar een grondige vernieuwing onderging blijft het nog even wachten tot wanneer Toyota naar buiten komt met de soortgelijke make-over voor de Prius Plug-in die laatstleden werd voorgesteld op het Autosalon van New York. Daarnaast is er ook nog een grotere (Grand) Prius+ uitvoering die eveneens wacht op zijn beurt, om hem toch fris en interessant te houden krijgt hij wel nogmaals een beperkte opfrisbeurt!

De Toyota Grand Prius+ is uniek in zijn segment gezien de groene inborst terwijl de concurrentie zich focust op conventionele motoren met al dan niet een klein beetje hybridehulp. Als pionier hebben de Japanners natuurlijk bakken ervaring, toch kon de CVT transmissie nog wat bijgeschaafd worden met een efficiënter geheel als resultaat. Met een lager toerental op werkingssnelheid zou de 1.8-liter VVT-i benzinemotor van de Grand Prius+ stiller moeten functioneren zonder aan de spontaniteit of het acceleratievermogen te raken.

De batterijen zitten nog steeds tussen de voorzetels waardoor de grote MPV van Toyota kan uitpakken met heel wat bagageruimte en zeven zitplaatsen. Het Touch 2 infotainmentsysteem maakte intussen zijn intrede bij andere Toyota’s, natuurlijk krijgt de Grand Prius+ dit ook toebedeeld met een logischere menustructuur en vijf jaar gratis updates inzake connectiviteit en navigatie!

Last but least: het kleurenpalet voor de Grand Prius+ omvat een nieuwe tint voor 2016: Black Blue!

Lees hier onze rijtest met de huidige Toyota Prius+

Officieel: Toyota Grand Prius+ facelift (2016)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...