Hyundai test de i30 2.0 Turbo ‘N’ tijden 24u van de Nurburgring

Hyundai test de i30 2.0 Turbo 'N' tijden 24u van de NürburgringTijdens de aankomende 24 uur van Nürburgring zal Hyundai een prototype inzetten van de aankomende i30 N hot hatch!

Hyundai heeft reeds een riant testcentrum nabij het fabelachtige Duitse circuit in de Eifelstreek waardoor ze best eenvoudig gebruik kunnen maken van het 25,4 km lange circuit in veeleisende omstandigheden voor de ontwikkeling van hun wagens. Toch zien ze het wat groter en maken gebruik van de 24u van Nurburgring (26-29 mei 2016) om hun bolide voor het eerst wereldkundig te maken voor de buitenwereld, hetzij nog voorzien van een hoop camouflage. Overduidelijk een imagokwestie waarmee ze hun vertrouwen in de aankomende i30 N bevestigen, we hopen voor de Koreanen dat alles goed verloopt dit weekend.

In september krijgt de reguliere Hyundai i30 zijn facelift op het Autosalon van Parijs, of we dan ook direct de sportieve N derivaat zullen te zien krijgen is nog afwachten. Hoe dan ook, de verwachtingen zijn hooggespannen desondanks de beperkte informatie de momenteel beschikbaar is. Een opgepompte 2.0-liter turbobenzinemotor – dus geen 1.6 zoals zustermerk Kia gebruikt – zou ongeveer 265 pk leveren en vooral sportief, dynamisch en vlot moeten rijden. Ex-BMW M topingenieur Albert Bierman is daarvoor verantwoordelijk en die man weet het een en ander over rijplezier!

Het Hyundai team hoopt op natuurlijk op een mooi eindresultaat al draait het dit weekend voornamelijk om het heelhuids thuisbrengen van het prototype, positieve media-aandacht is altijd mooi meegenomen! Vermoedelijk zal de i30 2.0 Turbo “N” ongeveer 150 ronden afleggen wat neerkomt op meer dan 4.000 slopende kilometers.

Hyundai test de i30 2.0 Turbo 'N' tijden 24u van de Nürburgring

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...