Dragrace: BMW M2 Coupe vs Mercedes-AMG A45

Dragrace: BMW M2 Coupé vs Mercedes-AMG A45Twee prestigieuze snelle Duitsers nemen het op in een dragrace, vierwielaandrijving vs achterwielaandrijving. Maar kroont de vernieuwde Mercedes-AMG A45 zich ook tot winnaar ten nadele van de BMW M2 Coupé?

Sinds Das Haus hun kleinste AMG telg van nieuwe looks, extra gadgets én een kleine vermogenstoename voorzag moeten ze in Stuttgart niet onderdoen voor hun concurrentie, met 381 pk en 475 Nm én 4MATIC vierwielaandrijving lijkt de Mercedes-AMG A45 op papier de gedroomde sprintkoning. BMW lanceerde begin dit jaar een begeerlijke M2 Coupé die sindsdien menig hartjes sneller doet slaan, met achterwielaandrijving en 370 pk / 465 Nm onder de motorkap hebben we hier een prachtig pronkend exemplaar uit München.

Nul-naar-honderd sprintjes of dragraces doen er in het echte leven (en op het circuit) niet bijzonder veel toe maar in cafépraat en voor onze Amerikaanse vrienden wel van essentieel belang. Prijsmatig wint de Mercedes alvast met de vanafprijs van €50.215 ten opzichte van de €59.350 kostende BMW maar is hij ook de snelste in de rechte lijn? Cars.co.za uit Zuid-Afrika zocht het voor ons uit én legde het geheel vast op video, en garde!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...