Officieel: BMW 2002 Hommage Concept

Officieel: BMW 2002 Hommage ConceptNiet enkel Zagato neemt prachtig speelgoed mee naar Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016, BMW eert het verleden met een knappe 2002 Hommage Concept.

Elk jaar verzamelen de prachtigste bolides – jong, oud én zeer oud – nabij Rome in Villa d’Este voor het Concorso d’Eleganza, steevast een mooie kans voor premium automerken om met iets speciaals naar ginds af te zakken. Na de Aston Martin Vanquish Zagato presenteert BMW hier nu de 2002 Hommage Concept die de 50ste verjaardag van de legendarische 02 viert.

Die BMW 2002 Turbo was de eerste “in serie geproduceerde in Europa” met turbo technologie, iets wat vandaag de dag meer dan goed ingeburgerd is. Met een aangedikte bodykit, de gekende Space Race Metal koetswerkkleuren (blauw – wit – rood) en 20″ lichtmetaal komt de 2002 Hommage Concept behoorlijk in de buurt van zijn grootvader, BMW zou BMW niet zijn mochten ze het geheel aandikken met hightech gadgets zoals LED verlichting, een geïntegreerde spoiler, high performance (gouden!) remschijven, veel koolstofvezel en een vierdelige uitlaat.

Prestatiecijfers werden er niet meegegeven maar je mag er vanuit gaan dat ook deze BMW 2002 Hommage Concept een geblazen motor onder de kap heeft zitten, productieplannen lijken dan weer onwaarschijnlijk. Wie wat tussen de lijntjes kijkt herkent heel wat van de M2 Coupé, misschien moeten de Duitsers uit München daar maar eens een driekleurige koetswerkkleur opzetten?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...