Officieel: Aston Martin Vanquish Zagato Concept

Officieel: Aston Martin Vanquish Zagato ConceptTer ere van het aankomende Concorso d’Eleganza Villa d’Este evenement komt Zagato met hun (concept)visie op de Aston Martin Vanquish naar buiten.

Traditiegetrouw fleurt de Italiaanse coachbuilder het Italiaanse autogebeuren aan Villa d’Este op met een unieke creatie, denk maar aan de Aston Martin V12 Zagato, Alfa Romeo TZ3 Corsa of BMW Z4 Zagato. De samenwerking tussen Zagato en Aston Martin gaat trouwens al terug tot de jaren ’60 met de DB4 GTZ als eerste wapenfeit.

Voor de aankomende editie van het Concorso d’Eleganza werd er deze keer een Vanquish verbouwd naar een eigen creatie met de gekende stijleigenschappen zoals de Z logo’s, de unieke grille en het dubbel gebogen dak. Ook de achterzijde – mét ingebouwde spoiler en LED verlichting – van deze Aston Martin Vanquish by Zagato is behoorlijk uniek. Naast de klassieke Zagato elementen werd er ook goed gekeken naar de nieuwe Vulcan hypercar en minder nieuwe One-77, van deze laatste werden de zijspiegels overigens geleend. Het lederen interieur kleur rood/zwart met stevige toevoeging van koolstofvezel.

Momenteel krijgt deze unieke bolide nog de concept status maar naar goede gewoonte kan dat snel veranderen zodra er een handvol handtekeningen verzameld worden voor een gelimiteerde – en ongetwijfeld peperdure – productie. De gekende 5.9-liter atmosferische V12 werd wat gekieteld (+ 24 pk) en levert nu 592 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...