Video: Carperfection test de Ferrari California T

Video: Carperfection test de Ferrari California TEen Ferrari zal voor velen een onbereikbare droom blijven, toch kan je relatief gemakkelijk genieten van het beste wat Maranello te bieden heeft met de California T!

Met je krachtige F12 Berlinetta door de bergen scheuren, het wat praktischer en meer familiaal zien met een FF of GTC4Lusso of circuitprestaties neerzetten met een 488 GTB of 488 Spider, de nabijgelegen Ferrari dealer heeft voor elke sportieve bezigheid wel een gepast model in het aanbod. Toch hadden de Italianen nood aan een compacte instapper die tevens bulkt van de sportiviteit maar het ook iets rustiger aankan, zo zag de California enkele jaren terug het levenslicht.

Het imago en de styling hadden een klein beetje te lijden onder de nieuwe positionering, toch gingen ze als zoete broodjes over de toonbank gezien de aantrekkelijke basisprijs, veelvoudig innerlijk, het metalen klapdak en krachtige soundtrack. In 2014 kreeg de California een grondige make-over én een nieuwe turbomotor toegewezen, heiligschennis volgens sommigen maar toen dachten we even aan de F40 en toen wisten we wel dat alles in orde ging komen. Begin dit jaar kon je met de Handling Speciale uitvoering het innerlijk nog wat aanscherpen, toch volstond de reguliere California T voor een uitgebreide kennismaking door Carperfection.

Overtuigd? Verzamel dan snel minstens €188.700 en geniet van de 3.8-liter V8 met 560 pk en 755 Nm, het theoretisch verbruik van 10,5 liter benzine – en 251 g/km CO2! – halen zal dan wel bij een utopie blijven..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...