Officieel: Hyundai Grand Santa Fe facelift (2016)In navolging van de reguliere Santa Fe SUV voorziet Hyundai nu ook een opfrisbeurt voor de – nog praktischere – Grand Santa Fe!

De allergrootste Koreaan die je vandaag de dag kan terugvinden in de lokale Hyundai concessiehouder is de Grand Santa Fe, zoals de naam al doet vermoeden een grotere uitvoering van de Santa Fe met 5+2 zitplaatsen. Stoere en luxueuze terreinwagens blijven het vandaag de dag ongezien goed doen en met de i20 Active, de Tucson, de ix35 Fuel Cell en de Santa Fe heeft Hyundai een breed (avontuurlijk) gamma, opfrisbeurten – of facelifts in het vakjargon – houden deze SUV’s in de spotlights van de kooplustigen.

Aan de buitenzijde bemerken we heel wat nieuwe designkenmerken die we reeds terugzagen bij de nieuwe Tucson, Ioniq en vernieuwde Santa Fe zoals een meer prominent hexagonaal radiatorrooster en hertekende (verticale) LED dagrijverlichting. Achteraan werden de bumpers – met geïntegreerde uitlaten – ook hertekend. Binnenin zijn de wijzigingen eerder beperkt op het nieuwe infotaimentsysteem met touchscreen dat sneller, beter en vooral moderner werkt en kan uitpakken met 7 jaar gratis TomTom Services (verkeersinfo, flitsers, POI, weer, …). Voor een krachtige muzikale noot zorgt het QuantumLogic Surround Sound System met 10 luidsprekers (630W)!

In tegenstelling tot de reguliere Hyundai Santa Fe is de Grand Santa Fe slechts leverbaar met één motorisatie, zijnde de bestaande – maar licht verbeterde – 2.2-liter CRDi dieselmotor met 200 pk (+ 3pk in vergelijk met zijn voorganger) en 440 Nm, steeds voorzien van 4WD vierwielaandrijving en een zestraps automaat. Ook qua uitrusting heb je maar één keuze, dat zorgt er wel voor dat elke Hyundai Grand Santa Fe full option uit de garage rolt met standaard een elektrisch panoramisch open dak, 7 zitplaatsen (2 wegklapbare stoeltjes in de koffer), een elektrische intelligente achterklep, bi-xenonverlichting, GPS en verwarmde en geventileerde stoelen.

Eveneens een interessante nieuwkomer voor de new Grand Santa Fe is de uitgebreide veiligheidsuitrusting. Zo krijgt het Hyundai vlaggenschap voortaan een Around View Monitor (360° camera), Smart Parking Assist (automatische parkeerfunctie), Advanced Smart Cruise Control (adaptieve snelheidsregelaar met file-assistent), Autonomous Braking met voetgangersdetectie, Rear Cross Traffic allert dat waarschuwt voor aankomend verkeer bij het manoeuvreren, Blind Spot Detection (dodehoekwaarschuwing), en tot slot een High Beam Assist dat automatisch de grootlichten bedient indien mogelijk.

Interesse in deze reusachtige Koreaan, vanaf NU kan je hem bestellen voor €56.999 (inclusief BTW). Enige opties zijn een metaalkleur (€750), anderskleurig leder (€300, standaard zwart) en het Safety Pack (€1.999). Het ongeëvenaarde waarborgpakket van 5 jaar totale garantie met onbeperkte kilometers blijft mooi op post.

Lees hier onze rijtest met de huidige Hyundai Grand Santa Fe 2.2 CRDi!