Officieel: Volkswagen Amarok 3.0 TDI facelift (2016)

Officieel: Volkswagen Amarok 3.0 TDI facelift (2016)Het stoere werkpaard van Volkswagen, de Amarok pick-up, krijgt als enige in zijn segment een krachtige V6 turbodiesel (met maximaal 224 pk en 550 Nm) en enkele visuele wijzigingen.

Je verwacht het misschien niet direct maar in de voorbije 12 maanden werden bijna alle grote pick-ups vernieuwd, de ene al wat grondiger dan de andere. Volkswagen – en meer specifiek VW Commercial Vehicles – kon dus niet achterblijven en komen de Duitsers met een opfrisbeurt naar buiten.

Visueel wordt de Amarok daardoor getrakteerd op enkele nieuwe elementen zoals een bijgeschaafde grille en vele chroom aan de buitenzijde, binnenin zou er een compleet nieuw instrumentenbord en ergonomische zetels terug te vinden zijn. Beeldmateriaal daarvan ontbreekt op dit moment maar we geloven de Duitsers uit Wolfsburg op hun woord, in de laadruimte (max 1 ton) van de Amarok vierdeurs variant past er nu ook een dwarsgeplaatste Europallet. Met een sleepvermogen van maximaal 3,5 ton is geen enkele taak teveel voor de nieuwe Amarok!

Dé belangrijkste nieuwigheid is de introductie van een 3.0-liter V6 TDI die voldoet aan de EURO6 norm, direct de enige beschikbaar motorisatie. Deze is hier te verkrijgen met 163 pk, 204 pk of 224 pk met maximaal 550 Nm koppel, dat is bijna 23% beter dan zijn krachtigste voorganger. Naast de keuze voor zuivere achterwielaandrijving kan je de Volkswagen Amarok ook krijgen met 4Motion vierwielaandrijving. In dat laatste geval heb je keuze tussen twee systemen met een inschakelbare vooras (manuele versnellingsbak) of permanente vierwielaandrijving (automaat met 8 verzetten).

Update 26/05: interieurbeeld!

Volskwagen-Amarok-pickup-2016-V6-TDI-interieur

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...