Officieel: Citroen (Grand) C4 Picasso facelift (2016)

Officieel: Citroën (Grand) C4 Picasso facelift (2016)Citroën vernieuwt de familiale C4 Picasso en nog grotere Grand C4 Picasso!

Sinds de nieuwe generatie C4 Picasso in 2013 werd voorgesteld gingen er al meer dan 300.000 exemplaren over de toonbank, niet toevallig gingen er daar een groot deel van richting de Franse gezinnen die op zoek zijn naar een praktische invulling van het MPV gebeuren. Intussen tiert de populariteit van voornamelijk “SUV’s” en moeten de (grotere) gezinswagens stevig opboksen tegen deze nieuwe concurrenten, Citroën voorziet daarom enkele updates voor de meest familiale C4’s.

Visueel moet je zeer goed kijken om de nieuwe Citroën (Grand) C4 Picasso te onderscheiden van de huidige variant, misschien verklaart dat wel de keuze voor de “mid-cycle facelift” term in alle Franse communicatie. De lichtblokken en grille bleven overigens onaangeroerd, de voorbumper werd wél bijgeschaafd net zoals de achterlichten met het populaire 3D effect. Personalisatie kan nu nog extremer met duo tone koetswerkkleuren, nieuwe 17″ velgen en contrasterend gekleurde dakbogen!

Beide varianten van de C4 Picasso doen het binnenin nu met een sneller functionerend 7″ Citroën Connect Nav systeem dat ook de infotainment voor zijn rekening neemt. Daarboven zit nog eens een scherm – touchscreen! – van 12″ dat dienst doet als centrale informatiepunt. Veiligheid is bij gezinswagens van een bijzonder essentieel belang en dus krijg je nu rijstrookwaarschuwing, actieve remhulp, adaptieve cruise control, parkeersystemen, 360° camera’s, vermoeidheidsdetectie en dodehoekverklikkers. Kate Ryan bewijs kan je nu ook de kofferklep openen door middel van een zwaaibeweging onder de achterbumper, superhandig – en maar een klein beetje belachelijk – als je met volle handen aan het grootwarenhuis staat!

Met deze kleine opfrisbeurt verwelkomt de Citroën C4 Picasso familie tevens een nieuwe benzinemotor, namelijk de PureTech 130 pk viercilinder in combinatie met de zestraps automaat. De overige Puretech- en BlueHDI motoren koppelen nog steeds uitstekende prestaties aan een laag verbruik aldus Citroën. Vanaf de zomer kan je de vernieuwde (Grand) C4 Picasso zelf ontdekken!

Lees hier onze rijtest met de Citroën C4 Picasso 1.6 e-HDi!
Lees hier onze rijtest met de Citroën Grand C4 Picasso 1.6 e-HDi!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...