Porsche presenteert nieuwe 4.0-liter V8 biturbo [550 pk / 770 Nm]!

Porsche bouwt nieuwe 4.0-liter V8 biturbo [550 pk / 770 Nm]Op het International Vienna Motor Symposium kondigde Porsche recentelijk aan de aankomende Panamera Turbo een gloednieuwe vierliter biturbo V8 meekrijgt!

Het International Vienna Motor Symposium (IVMS) gebeuren is voor de Duitse automerken steeds hét moment om nieuwe motoren aan het kondigen, zo zag vorig jaar de nieuwe 2.0-liter TFSI daar nog het levenslicht. Nu mag Porsche met een mooie primeur naar buiten komen, namelijk een nieuwe 4.0-liter V8 met twéé turbo’s die zijn weg zal vinden naar de nieuwe Panamera Turbo (ergens in 2017) met 550 pk én 770 Nm! Dat is iets minder vermogen dan de huidige 4.8-liter V8 maar wél een pak efficiënter en zuiniger, de bestaande achtcilinder mag dus op pensioen!

De technische basis van deze nieuwe achtcilinder zou bij de nieuwe V6 biturbo uit ondermeer de Audi S4’s liggen, de nieuwe achtcilinder zal dan ook veelvoudig gebruikt worden in diverse merken van de grote Volkswagen Group. Denk dus aan de krachtige Audi’s (S5, S6, S7, S8, …), de Bentley’s en zelfs de Lamborghini Urus SUV!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...