Officieel: Pagani Huayra Pearl (2016)

Officieel: Pagani Huayra Pearl (2016)En we schieten het seizoen der special editions van de Pagani Huayra af met een beeldschone Pearl one-off!

Naar goede Italiaanse gewoontes komen de autoconstructueurs uit het Beloofde Land op regelmatige basis met een leuke special editions, de ene keer al wat ingrijpender dan de andere. Het exclusieve Pagani deed met de Zonda zijn uiterste best en kwam met een uiteenlopende reeks naar buiten. Nu doet Horacio en Co het met de Huayra hypercar en daarvan zitten er ook heel wat specials in de pijplijn, de eerste échte special is de Pearl 1 of 1.

Deze Bella Macchina is voorzien van een donkerpaarse en zwarte koetswerkkleur op een basis van “naakte” koolstofvezel, zelfs op de foto’s ziet het er al fenomenaal uit! De vernieuwde voorspoiler maakt deel uit van het Pacchetto Tempesta (track focussed upgrade), de tweedelige spoiler en snorkel op het dak zijn dan weer een unieke verwijzing naar respectievelijk de Zonda S en Zonda Cinque.

Of er nog wat meer getoverd is door de AMG ingenieurs aan de bestaande 6.0-liter V12 turbomotor is niet geweten, de reguliere Huayra’s krijgen allen 730 pk en 900 Nm op de achteras. De gelukkige eigenaar van deze Huayra Pearl situeert zich in het klantenbestand van Refined Marques, een prijskaartje werd niet meegeven maar reken toch wel minstens op een tweetal miljoen euro!

Pagani was van plan om slechts 100 exemplaren van de Huayra te bouwen, we gaan er vanuit dat deze bijna allemaal gebouwd zijn gezien de specials er aan zitten te komen. Erna komen er nog 20 extreme Huayra BC’s en dan komt de Huayra Roadster pas!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...