Gek of Geniaal: Toyota GT86 Shooting Brake?!

Gek of Geniaal: Toyota GT86 Shooting Brake?!We hadden eerder een dakloze GT86 Cabrio verwacht maar Toyota komt plotsklaps met een GT86 Shooting Brake!

De Toyota GT86 is een kleine compacte sportwagen voor wie een aangename vorm van rijdynamiek zoekt op een toegankelijk (prijs)niveau. De wagen is reeds enkele jaren op de markt en is het geesteskindje van de specialisten van zowel Toyota als Subaru, deze laatste heeft namelijk een soortgelijke BRZ in het gamma. Recentelijk kwam er een beperkte facelift naar buiten en ergens hadden we nog een extra koetswerkvariant, logischerwijs een cabriolet of sedan, verwacht maar die bleven uit. Tot nu plots Toyota naar buiten komt met een GT86 Shooting Brake!

Momenteel blijft het wel bij slechts één exemplaar dat het levenslicht zag dankzij de toegewijde en creatieve werknemers, de productmanager zag ook wel brood in een dergelijk model na een bezoek van de Australische Toyota tak die polste of zo’n GT86 Shooting Brake technisch mogelijk was. De kans is zeer klein dat Toyota deze Shooting Brake ook in productie zal nemen (net zoals het geval bij de FT86 Open Concept) maar zeg nooit nooit in autoland natuurlijk!

Lees hier onze rijtest + video met de Toyota GT86!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gek of Geniaal: Toyota GT86 Shooting Brake?!"

  1. Wolf 10-05-2016 om 21:55

    Ik zou zeggen: Schroef een turbo of een compressor op het wat matige blok en je wordt bij het stoplicht niet weggereden door een Golf GTI……..daarom ie je ze bijna nooit (in NL) 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...