Officieel: Volkswagen Golf GTI Clubsport S [310 pk / 380 Nm]

Officieel: Volkswagen Golf GTI Clubsport S [310 pk / 380 Nm]Volkswagen zag wel brood in nog een snellere Golf en vervolgens kwamen ze met de Golf GTI Clubsport S op de proppen, om zijn potentieel direct te bewijzen kaapte de nieuwkomer het Nürburgring ronderecord!

Naast twee varianten van de Golf GTI is er ook nog een GTE en GTD versie van deze potente C-segmenter uit Wolfsburg, ook de Golf R (Variant) mogen we zeker niet vergeten! Maar er kan er altijd eentje bij en zo zag de Clubsport vorig jaar het levenslicht met 265 pk, ook dat kon duidelijk nog wat beter en zo is er nu ook een Golf GTI Clubsport S die slechts 7 munten en 49 seconden nodig had voor een rondje Nürburgring. Dit fabelachtige circuit in de Duitse Eifel is nog steeds de graadmeter voor performante bolides en Volkswagen grijpt dus direct de macht ten nadele van de Renault Mégane RS 275 Trophy-R, Seat Leon CUPRA en Honda Civic Type-R!

De Volkswagen Golf GTI Clubsport S rekent nog steeds op de 2.0-liter TSI benzinemotor, hier voorzien van 310 pk en 380 Nm in combinatie met een manuele versnellingsbak met zes verzetten! Dankzij een streng dieet (exit isolatie, achterbank, …) ligt het drooggewicht op slechts 1.280 kg wat een puike prestatie is! Over prestaties gesproken, nul-naar-honderd doe je met deze superGolf in 5,8 seconden terwijl de topsnelheid op 260 km/u ligt! Verbruikcijfers kunnen we jullie op dit moment niet meegeven.

Deze driedeurs gaat zeer gelimiteerd in productie, slechts 400 exemplaren zullen gebouwd worden waarvan er 25% voorbehouden is voor Duitse klanten. Allemaal kunnen ze slecht kiezen uit drie iconische koetswerkkleuren, zijnde zwart, wit of rood (volgens de marketingsdienst Deep Black Pearl Effect, Pure White en Tornado Red genoemd). Daarnaast krijgen ze ook 19″ lichtmetaal met sportief Michelin Sport Cup 2 rubber, een aangedikte bodykit en kleurrijke accenten/badges. In de Drive Selector staat er bij de Golf GTI Clubsport S een extra “Groene Hel” profiel, ideaal voor wanneer je zelf die toptijd wil gaan benaderen!

De Belgische prijs zal vermoedelijk tussen de €36.450 (Golf GTI Clubsport) en €39.480 (Golf R) liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...