Officieel: BMW i3 (94 Ah) [tot 300 km rijbereik]

Officieel: BMW i3 (94 Ah) [tot 300 km rijbereik]De futuristische BMW i3 krijgt een krachtigere batterij van 94 Ah waardoor een rijbereik van 300 km – meer dan 200 km in de realiteit – nu mogelijk zou moeten zijn!

Met de i3 zette BMW enkele jaren geleden hun eerste elektrische stapjes in de autowereld, met een batterij van 60 Ah (Ampère-per-uur) verkreeg je – op papier – een rijbereik van ongeveer 200 km. In de praktijk werd dat door logische factoren (airco, koud weer, vlotte acceleraties, ..) eerder een 130- à 140-tal, wat misschien net wat te nipt was om de wagen dagdagelijks in te zetten. BMW werkte in alle stilte echter aan een krachtige versie die voornamelijk een grotere elektrische actieradius moest krijgen. Deze zomer is het eindelijk zover!

De BMW i3 (94 Ah) krijgt in België een aanbevolen vanafprijs van €37.200 wat slechts €1.200 meer is dan de bestaande i3 (voor 50% meer rijbereik!), wil je een REX uitvoering (met een benzine-hulpmotor, 150 km extra autonomie) ben je minstens €41.690 kwijt. De Vlaamse Overheid subsidieert nog steeds een dergelijke aankoop van een elektrische bolide, goed informeren en gebruik maken van deze regeling dus!

De bestaande BMW i3 en i3 REX (60 Ah) worden rustig op pensioen gestuurd, bestaande eigenaars kunnen hun elektrische bolide overigens laten upgraden door de batterij te vervangen. Nieuwe klanten hebben ook geluk want de personalisatiemogelijkheden van de kleine BMW i telg worden uitgebreid met nieuwe koetswerkkleuren die voordien enkel voorbehouden waren voor de grote i8! De Wallbox thuisladers werden ook een pak krachtiger.

Lees hier en hier onze rijtest met de BMW i3!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...