Spyshots: BMW X3 M (2017)

Spyshots: BMW X3 M (2017)Na lange tijd van afwezigheid lijkt BMW toch werk te maken van een snelle X3 M om weerwerk te bieden tegen de Porsche Macan Turbo en Mercedes-AMG GLC63!

Terwijl de grote X5 en X6 broers wel vrij snel een volwaardige M Motorsport variant kregen bleef de X3 enkel met “logische” en efficiënte motoren te verkrijgen terwijl er weldegelijk vraag was voor een dergelijke high performance uitvoering. Geen spek voor de BMW bek tot nu duidelijk want de eerste prototypes doken recentelijk op nabij het BMW hoofdkwartier in München, nog steeds voorzien van een stevige laag camouflage.

Dat wijst er op dat de Duitse premium constructeur zich nu voornamelijk focust op het mechanische en technische geheel, met enige sportieve verbeelding kan je het uiteindelijke design ongetwijfeld wel inbeelden. Motorisch zijn er nog heel wat vraagtekens, naar alle waarschijnlijkheid wordt de 3.0-liter TwinPower Turbo zescilinder de gelukkige in combinatie met de achttraps ZF sportautomaat. De M2 en X4 M40i doen het met ongeveer 360 pk, de aankomende X3 M zal wat krachtiger voor de dag komen.

Geen nood om nu vlug naar de BMW concessiehouder te hollen, de X3 M ziet pas het daglicht tegen 2017. De Porsche Macan Turbo en Mercedes-AMG GLC63 kijken al uit naar de nieuwe speelkameraad, de technisch gerelateerde X4 zal op termijn ook wel een X4 M uitvoering krijgen.

Lees hier onze rijtest met de BMX X3 sDrive18d en X6 M!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...