Foto Special: Ferrari Corse Clienti Test @ Mugello

Foto Special: Ferrari Corse Clienti Test @ MugelloFerrari – meer specifiek de Corse Clienti afdeling – blaast verzamelen op het circuit van Mugello en brengt maar liefst 18x FXX-K’s, 15x 599XX’s en 13x F1 bolides tezamen!

Zo’n 458 Speciale, F12tdf of GTC4Lusso is altijd mooi meegenomen maar de échte Ferrari fanboys doen natuurlijk mee in het Corse Clienti gebeuren. Deze racedivisie uit Maranello groepeert heel wat verschillende activiteiten op het circuit, voornamelijk bekend om het XX testprogramma. Hier mogen vermogen klanten zich uitleven op de racetrack met unieke bolides (denk aan de FXX, FXX-K, 599X, …) en de opgedane kennis vloeit erna terug naar het Formule 1 team van Ferrari.

Van het laatste Corse Clienti product, de FXX-K op basis van de LaFerrari, werden er wereldwijd maar 40 exemplaren verkocht (ze blijven overigens steeds in het bezit van Ferrari) en hiervan waren er 18 stuks aanwezig op Mugello! Achttienmaal zo’n hoogtoerige (900 tr/m) V12’s moeten een hels kabaal geven, voor de petrolheads natuurlijk een impressionant gebeuren! Ook de oude F1 wagens van de Scuderia Ferrari worden op deze manier handig gerecycleerd, al willen we je op voorhand waarschuwen voor de heftige kostprijs van zo’n Corse Clienti lidmaatschap.

Het volgende Ferrari Corse Clienti en XX programma zal volgende maand plaatsvinden op het circuit van Vallelunga net buiten Rome, hopelijk krijgen we dan bewegend beeld te zien!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...