Officieel: Volkswagen T-Prime Concept GTE [Touareg voorbode]

Officieel: Volkswagen T-Prime Concept GTE [Touareg voorbode]Per direct een nieuwe Touareg lanceren is sooo 2009 dus komt Volkswagen eerst met een T-Prime Concept GTE om het enthousiasme al wat aan te wakkeren.

Na de recente Cross Coupé GTE Concept, Tiguan GTE Active Concept, C Coupé Concept GTE en T-Cross Breeze Concept heeft Volkswagen op het Autosalon van Peking de T-Prime Concept GTE gepresenteerd. Een kloeke SUV met de gekende familielijnen, een hightech interieur met veel ruimte voor inzittenden en bagage in combinatie met de gekende zuinige GTE aandrijflijn. Gezien de term Concept in de naamgeving is dit slechts een studiemodel, wie goed tussen de lijntjes leest ziet hier voor 80% de nieuwe generatie Volkswagen Touareg die zich boven de Tiguan zal gaan nestelen.

Die zou op de planning staan voor 2017, de Duitsers uit Wolfsburg hebben dus wel nog even om te achterhalen of ze effectief twéé digitale schermen in het dashboard willen integreren, ook de achterbank heeft overigens twee beeldschermen. Onder de motorkap van deze T-Prime Concept GTE ligt een plug-in benzineconfiguratie met een 2.0-liter TSI viericilinder een een elektromotor, goed voor 381 pk en 700 Nm. Zo’n groene krachtbron zal na verloop van tijd ook opduiken in de nieuwe Touareg naast logische benzinemotoren en efficiënte diesels.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...