Officieel: Lexus IS facelift (2016)

Officieel: Lexus IS facelift (2016)Een facelift in zijn zuiverste zin, de Lexus IS is vanaf heden nog strakker als ervoor!

Terwijl de concurrentie zich eerder anoniem – en zeker niet opvallend – wil opstellen speelt Lexus de kaarten ietwat anders uit. Met een straffe koetswerkbouw en agressieve neus verkrijg je sowieso alle aandacht bij een eerste kennismaking, zelfs met een compacte benzinemotor of hybride onder de motorkap. Maar het kan duidelijk nog beter want Lexus’ trok het geheel nog wat scherper aan als ervoor met een kleine facelift voor de IS.

De nieuwe generatie IS werd voorgesteld in 2013 en is vandaag de dag nog steeds voorzien van een uitgesproken styling maar is toch onderhevig aan de tijdsgeest dus is een facelift wel gepast. De designverschillen zoeken is bijna even moeilijk als bij de Duitsers (scherpere lijnen, grotere luchthappers en een meer gebogen grille mocht je het toch willen weten), iets gemakkelijkere weggevers zijn de L- vormige dagrijverlichting en trapeziumachtige uitmonden. Ook achterop krijgen de lichtblokken een L-structuur inclusief LED technologie met zich mee. Dankzij het F-Sport pack maak je van de Japanse middenklasser nog steeds per direct een agressief ogende Aziaat, het verkeer zal ongetwijfeld iets vlotter het linkervak verlaten op de snelweg.

Het interieur van de vernieuwde Lexus IS kan je vanaf heden afwerken met nieuwe stikstels, werd de tellerpartij vernieuwd en is de armleuning breder. Het infotainmentsysteem is tevens groter dan voordien én zou sneller/beter moeten werken dankzij hardware-upgrades.

Motorisch zijn er geen wijzigingen op dit moment aangekondigd, in België blijft het dus bij een IS300h en IS200t. Tegen de herfst verwachten de IS facelift in de showrooms.

Lees hier onze rijtest met de huidige Lexus IS300h!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...