Officieel: Audi A6 / A7 facelift (2016)

Officieel: Audi A6 / A7 facelift (2016)De ontwikkelingsteams bij Audi zijn zodanig druk in de weer dat een volledig nieuwe generatie A6 en A7 nog niet voor direct zal zijn, om de Duitse limousines toch premiumwaardig te houden krijgen ze beiden een beperkte facelift!

De term facelift noemt Audi zelf nergens in hun communicatie gezien het feit dat de visuele verschillen écht zeer moeilijk te spotten zijn met het blote oog. De huidige generatie Audi A6 Berline, A6 Avant en A6 Allroad zagen het levenslicht in 2012 en werden eind 2014 al wat opgefrist, de A7 Sportback gaat al mee sinds 2010 en kreeg eveneens in 2014 een beperkte facelift. Gezien die timing zou een opvolger in theorie op de planning moeten staan ergens in 2017 maar zolang willen de heren uit Ingolstadt duidelijk niet wachten en voorzien hun E-segmenters al van een kleine “modeljaar update”.

Die eerdergenoemde verschillen intussen nog steeds niet gevonden? Als je goed kijkt én vergelijkt zie je een nieuwe grille, andere bumpers en strakkere sideskirts. Uiteraard rekent Audi nog steeds op de fijne LED technologie inzake de verlichting, qua vormgeving sluit het geheel wel aan bij de nieuwe R8. De S-Line uitvoeringen krijgen ook kleine details in het chroom of matzwart.

De personalisatiemogelheden zijn nu nog groter met de komst van twéé nieuwigheden (Matador Red & Gotland Green) voor zowel de A6 als A7, het bestaande Java Brown is nu overigens niet meer exclusief voorbehouden voor de avontuurlijke A6 Allroad. Qua velgen heeft de A6 rijder twee nieuwe mogelijkheden, toekomstige A7 rijders krijgen maar liefst drie nieuwe opties!

Binnenin blijft alles ongeveer bij het oude al grijpt Audi deze MY16 update aan om Apple CarPlay en Android Auto te personaliseren via het gekende MMI infotainmentsysteem en kan je draadloos je smartphone opladen (via NFC technologie, niet met je iPhone dus). Kinderen – en andere passagiers – verkrijgen (optioneel) achteraan multimediaal vermaak dankzij de tablets in de hoofdsteunen.

Alle nieuwigheden kan je zeer binnenkort in de catalogus terugvinden waardoor de vanafprijs overigens niet hoeft te wijzigen, de eerste exemplaren van de ‘nieuwe’ A6 en A7 komen deze zomer onze richting uit!

Lees hier onze rijtest met de huidige Audi A6 Avant en A7 Sportback!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...