Spyshots: Porsche 991 GT3 RS facelift [4.2 flat-six?]

Spyshots: Porsche 991 GT3 RS facelift [4.2 flat-six?]Niet enkel de reguliere Porsche 911 GT3 (991) wordt wat bijgeschaafd, ook de supersportieve 911 GT3 RS wordt binnenkort nog wat beter dan voordien!

Vandaag de dag is de iconische autobouwer uit Zuffenhausen voornamelijk (druk) in de weer met de verkoop van blitse permiumberlines, compacte SUV’s en kloeke verhoogde luxewagens. Nog steeds allemaal met een sportieve inborst, toch draait het allemaal wat minder om sportiviteit en puurheid zoals bij de 911’s en Boxster/Cayman’s het geval is. Anno 2016 is een financieel evenwicht minstens even belangrijk en dergelijke volumemodellen zorgen voor voldoende cashflow om zich bezig te kunnen houden met begeerlijke hypercars, indrukwekkende special editions en hardcore circuitmonsters.

In die laatste categorie zit natuurlijk de Porsche 911 GT3 RS die nog niet zolang onder ons, begin 2015 mocht hij namelijk ten tonele verschijnen op het Autosalon van Genève. De GT3 RS is van nature de allerlaatste versie die Porsche uitbrengt van de 911 generatie, erna ging de focus richting de vernieuwde 991.2 mét turbomotoren. Intussen is deze facelift doorgevoerd tot een groot deel van het Carrera aanbod en proberen de ontwikkelaars nu de GT3 en GT3 RS te verbeteren .. in de mate dat zoiets nog mogelijk is natuurlijk.

Van buitenaf zien we de logische wijzigingen, namelijk een (licht) vernieuwde grille met grotere verluchtingsgaten wat de koeling goed zal doen en wat scherpere lijnen. Achteraan bemerken we dat de uitlaten niet meer centraal gepositioneerd zijn, of dit uiteindelijk ook het geval zal zijn zal de toekomst uitwijzen. Grootste nieuwsfeit zal het motorisch geheel zijn, als we de roddels in de wandelgangen mogen geloven wordt de 4.0-liter grote zescilinder opgeboord tot 4.2-liter en zouden er 25 pk’s bijkomen tot 425 pk, dankzij een straf dieet zouden er nog wat kilo’s afkunnen.

De onthulling van deze Porsche 911.2 GT3 RS (mk2) is nog niet voor direct, we gaan er vanuit dat de vernieuwde GT3 in Parijs (september 2016) zal gepresenteerd worden.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Porsche 991 GT3 RS facelift [4.2 flat-six?]"

  1. Wolf 04-05-2016 om 20:24

    Een ‘gewone’ GT3 staat op mijn lijstje. Nu nog de centen…..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...