Spyshots: Mercedes E-klasse Cabrio (2017)

Spyshots: Mercedes E-klasse Cabriolet (2017)Hopelijk zit het snor tussen Mercedes en hun werknemers want er komt nog een model in de komende maanden bij, namelijk een (onverwachte) opvolger voor de huidige E-Klasse Cabrio!

Aan het tempo van een (razende) sneltrein is Mercedes bezig aan het uitbouwen van het productportfolio. Niet enkel met nieuwe uitvoeringen, varianten of nieuwkomers, ook bestaande modellen moeten natuurlijk op tijd en stond vervangen worden. Dat laatste zou initieel niet het geval geweest zijn voor de E-Klasse Cabrio gezien de introductie van de kleinere C-Klasse Cabriolet en grotere S-Klasse Cabriolet. En dan vergeten we nog de vernieuwde SLC– en SL-Klasse, aan recente zonnekloppers geen gebrek dus bij Das Haus.

Maar toen was er plotsklaps een goed afgeplakt prototype van een nieuwe E-Klasse met stoffen dak en daarmee lijkt Mercedes aan te geven dat er toch een opvolger in de maak is. Of ze hebben een E-Klasse Coupé (die technisch sowieso veel deelt met de Cabriolet) wat omgebouwd met camouflagemateriaal om ons op een verkeerd been te zetten? Maar mocht hij er écht gaan aankomen zal het een mooie middenmoot zijn tussen de C- en S-Klasse Cabriolet, zowel qua prijs, uitstraling, looks als technologie.

De huidige Mercedes E-Klasse Cabriolet is een interessante mengelmoes tussen een C-Klasse (platform) en E-Klasse (motoren + naamgeving), we gaan er vanuit dat Mercedes dit volledig zal rechttrekken gezien de enorme inspanningen die werden geleverd voor de nieuwste generatie E-Klasse Berline. De E-Klasse Break volgt in september en volgend jaar krijgen we sowieso de Coupé, op de Cabriolet is het dus sowieso nog even wachten..

Lees hier onze rijtest met de huidige Mercedes E-Klasse Cabriolet (E220 BlueTec)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...