5.000.000ste Suzuki Swift is een feit!

Rijtest: Suzuki Swift 1.6 Sport 2013Over een periode van 11 jaar en 5 maanden verkocht Suzuki maar liefst 5 miljoen exemplaren van de trendy Swift!

Toen de Suzuki Swift in november 2004 het levenslicht zag konden de Japanners het succes nog niet direct inschatten, bijna twaalf jaar later kunnen ze dat een pak gemakkelijker gezien het 5.000.000ste exemplaar recentelijk werd verkocht. De vorige mijlpaal (4 miljoen stuks) werd overigens bereikt in augustus 2014, het succes van de Swift is dus een blijvend feit.

De Suzuki Swift is als echte wereldauto dé hoeksteen in de globale strategie van het merk. Hij is beschikbaar in 140 markten wereldwijd en wordt geproduceerd op zeven verschillende locaties, voor de Europese markt rekent Suzuki op de Hongaarse productiefaciliteit.

In België is de hippe Swift verkrijgbaar met drie of vijf deuren, met voorwielaandrijving of zelfs 4×4, met een diesel- of benzinemotor en met manuele of automatische versnellingsbak. De sportiefste chauffeurs kunnen nog altijd hun hart ophalen met de oldschool Swift Sport met zijn klein-maar-fijne (atmosferische!) 1.6-liter benzinemotor (136 pk).

Lees hier onze rijtest met de Suzuki Swift 4×4 of Swift Sport 1.6 facelift!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...