Spyshots: Lamborghini Huracan Superleggera (2016)

Spyshots: Lamborghini Huracan Superleggera (2016)Om het Huracan kwartet compleet te maken na de Coupé, de Spyder en de achterwielaangedreven uitvoering maakt Lamborghini werk van de meer hardcore Huracan Superleggera!

Net zoals bij zijn Gallardo voorganger verwachten we dat de Italiaanse sportwagenbouwer met een soortgelijk Superleggera recept op de proppen zal komen. Geen extreme wijzigingen maar een beperkte vermogenstoename (+30 à 40 pk), een gezond dieet (dankzij véél koolstofvezel) en een wat straffere uitstraling met spoilers en centrale uitlaten zoals bij de Huracan GT3 het geval is. De vierwielaandrijving zou normaliter ook van de partij blijven net zoals de atmosferische 5.2-liter grote V10, qua naamgeving zou de Huracan LP630-4 Superleggera (“zéér licht” in het Italiaans) dus niet zover gezocht zijn.

Deze nieuwe uitvoering moet het enorme succes van de Lamborghini Huracan nog wat verstevigen en zo de investeringen voor de aankomende Urus SUV te verzilveren. De ontwikkeling van deze Huracan Superleggera is al een tijdje bezig en de prototypes schuren momenteel over de befaamde Nürburgring, de onthulling zou nog voor dit jaar zijn en het Autosalon van Parijs (september 2016) leen zich daarvoor perfect.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...