Nieuwe Jaguar XF Sportbrake dan toch op komst (2017)

Eerste foto: Jaguar XF Sportbrake R-SDankzij de komst van de eveneens praktische F-Pace SUV zag Jaguar initieel geen brood meer in een gelijkwaardige XF Sportbrake, gezien de sterke Europese vraag komen de Britten daar nu toch op terug!

Tijdens de presentatie van de gloednieuwe Jaguar F-Pace kwamen de geruststellende nuances, de introductie van de F-Pace betekent niet persé de doodsteek voor de XF Sportbrake. Dat was eerder wel officieus bevestigd maar in het premium (lease)segment (in Europa) is een praktische uitvoering van goudwaarde en het ontbreken van een dergelijke XF Sportbrake zou de verkoop niet goed doen. Eind goed al goed dus, al moet je nog niet direct naar de dealer lopen.

De Jaguar XF Berline werd vorig jaar grondig – voornamelijk onderhuids en technologisch – vernieuwd, de meer praktische XF Sportbrake zou ten vroegste in 2017 naar buiten komen. Dat geeft de F-Pace intussen voldoende ademruimte om zijn eigen ding te doen, in België zitten de orderboeken voor deze sportieve doch praktische luxeterreinwagen reeds behoorlijk vol! Of we ook terug een brullende XF-RS Sportbrake zullen krijgen is nog maar de vraag, gezien de goedverkopende concurrentie mag Jaguar niet twijfelen..

Lees hier onze rijtest met de huidige Jaguar XF Sportbrake!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...