Video: Nissan GT-R breekt wereldrecord driften aan 305 km/u

Video: Nissan GT-R breekt wereldrecord driften aan 305 km/uDe Japanese driftkoning Masato Kawabata krijgt een eervolle vermelding in het Guinness World Records voor zijn driftsessie met de Nissan GT-R!

De Nissan GT-R is een van de meest capabele sportwagens die je voor relatief weinig geld op de kop kan tikken en in alle weersomstandigheden kan gebruiken dankzij de efficiënte vierwielaandrijving. Toch kan je mits enige technische aanpassingen een behoorlijk driftmonster van de GT-R maken zoals NISMO in samenwerking met het Amerikaanse GReddy Trust – we kid you not – deed. Meervoudig kampioen Masato Kawabata mocht plaatsnemen in de 1.380 pk sterke Godzilla en slaagde er in om zijn banden op te roken aan een snelheid van 304,96 km/u en in de correcte drifthoek (30°) op de Fujairah International Airport in de Arabische Emiraten. Tenzij iemand het indrukwekkende record nog kan breken zal zijn naam dus in het volgende Guinness World Records staan.

Toch maar liever een reguliere Nissan GT-R? Wacht dan nog even tot het najaar wanneer de MY16 – Model Year 2016 – “facelift” in de verkoop zal gaan. Deze krijgt een aangepaste bumper, 20 pk meer en vooral wat meer comfort/technologie binnenin.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...