Officieel: Genesis New York Concept

Officieel: Genesis New York ConceptHyundai zoekt het hogerop en komt met de Genesis New York Concept, een voorbode voor een premium compact berline.

Na de oprichting van het (onafhankelijke) Genesis luxemerk en de aanstelling van – onze landgenoot – Dirk Donckerwolke (ex Lamborghini) als Head of Design (samen met Peter Schreyer) komen de Koreanen nu met een eerste wapenfeit na de presentatie van de Aziatische G90 limousine en Vision G Concept. Met de New York Concept wil Genesis alvast een ballontje oplaten inzake de komst van een compacte premium berline, eindelijk een tastbaar resultaat inzake de concurrent voor de C-Klasse, 3-Reeks, A4 en XE!

Net zoals vele andere concepten combineert de Genesis New York Concept geavanceerde technologie met verregaande luxe, innovatieve elektronica en topmaterialen. Onder de motorkap ligt er een hybride setup met een 2.0-liter GDi benzinemotor en elektrohulp, goed voor 245 pk en 350 Nm in combinatie de zelfontwikkelde achttraps automaat. In de komende jaren verwachten we een goedsturend productiemodel – dankzij Meneer Bierman (ex BMW) – met naast deze groene motorisatie ook reguliere benzine- en dieselmotoren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...